Inkiväärioluella maustettu joulupuuro

Tästä ei joulupuuro herkullisemmaksi muutu. Päätin jalostaa perinteisestä jouluaamun aamiaisesta jälkiruokamaisen herkullisen yllätyksen käyttämällä lempijuomaani, inkivääriolutta. Tein tästä puurosta sekä pika-, että uunipuuroversion, jotta kiireessäkin jouluaan viettävät ehtivät herkutella tällä heti aamusta. Kanneksi puurolle paistoin creme brulee-tyylisen fariinisokerikanelikuoren, joka onkin ehkä tämän puuron parhain osa. Ilman kuortakin puuro on oikein maukas, varsinkin, kun päälle murustaa piparimurskaa. Annoskoot voivat olla tätä puuroa tarjoiltaessa hiukan normaalia pienemmän, sillä tämä on niin runsas ja täyteläinen aamiaisannos, joka toki sopii vaikka jälkiruoaksikin.

 

IMG_0431

 


TARVIKKEET


pikapuuro:

2 tölkkiä inkivääriolutta (n. 6,5 dl)

3 dl kuohukermaa

3 dl riisihiutaleita

1 tl kanelia

25 g voita

(1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria)

 

uunipuuro:

2 tölkkiä inkivääriolutta (n. 6,5 dl)

3 dl kuohukermaa

2 dl puuroriisiä

25 g voita

2 kanelitankoa

1/2 vaniljatanko

 

puuron kuori:

2 dl fariinisokeri ja 3 tl kanelia

Lisäksi:

appelsiinilla maustettuja piparkakkuja

kanelia

karpaloita tai puolukoita

 

Karamellipintaan voi lisätä halutessasi myös mausteeksi ripauksen neilikkaa ja itse puuroon vähän kardemummaa.


OHJE


1. UUNIPUURO: Esilämmitä uuni  170ºC

2. Sulata nokare voita uunivuoassa, uunissa.

3. Mittaa nesteet, mausteet ja riisi vuokaan ja sekoita. Laita vuoka uuniin ja kypsennä puuroa n. 1h 20 minuuttia aina välillä sekoittaen. Voit noukkia maustetangot pois vuoasta, kun puuro on ollut uunissa n. tunnin.

4. Sekoita fariinisokeri ja kaneli kupissa. Ota vuoka uunista ja ripottele sokeri-kaneli tasaisesti puuron päälle. Käännä uuni grillivastukselle (lämpötilan voi nostaa 200ºC).

5. Kypsennä puuroa uunin grillivastuksen alla vielä n. 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on muuttunut kauniin kullan ruskeaksi ja sokeri on karamellisoitunut.

6. Tarjoa puuro marjojen ja/tai piparimurujen kanssa. Voit ripotella päälle myös lisää kanelia, oman makusi mukaan.

1.  PIKAPUURO: Mittaa nesteet ja mausteet kattilaan. Lämmitä neste kiehuvaksi, varo polttamasta pohjaa. Lisää riisihiutaleet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

2. Anna puuron kypsyä hiljallen kuplien 5 minuuttia. Muista sekoittaa usein, jotta puuro ei pala pohjaan.

3. Voit tarjoilla puuron heti sinällään lisukkeiden kanssa tai valmistaa karamellikuoren puurolle.

Karamelli pikapuurolle:

  • Esilämmitä uunin grillivastustoiminto  200ºC.
  • Annostele kypsennetty puuro uuninkestäviin annoskulhoihin tai isoon vuokaan.
  • Sekoita fariinisokeri ja kaneli kupissa ja ripottele sitä tasaisesti jokaisen puurokupin pinnalle.
  • Kypsennä puurokuppeja grillivastuksen alla uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes sokeri on muuttunut kullan ruskeaksi ja karamellisoitunut.

4. Tarjoile puuro marjojen ja/tai piparimurun kanssa. Voit ripotella pinnalle halutessasi myös lisää kanelia.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s