Vaniljamarengit ilman kananmunaa

on

Tässä reseptissä pääraaka-aineena on vegaanisten tuotteiden aatelinen, eli kikhernevesi – toiselta nimeltään aquafaba. Olen ollut kauan aikaa sitten itsekin vuosia vegaani, ja jos silloin (90-luvulla) olisi ollut tietoa kaikista näistä mahdollisuuksista, joiden kanssa nyt elämämme, olisi ruokailu ollut paljon helpompaa ja ruokakin varmasti tuhat kertaa herkullisempaa.

Tämä tässä reseptissäni käyttämä ihmeaine korvaa helposti leivonnassa kananmunat kokonaan ja mikä ihmeellisintä; siitä saa aikaa täydellistä marenkia. Jokainen, joka taistellut munanvalkuaisten vatkaamisen kanssa, tietää miten hankalia marengit voivat olla tehdä, varsinkin jos astiat eivät ole täysin rasvattomia tai kuivia. Nyt tätä tuotetta käytettäessä nuo ongelmat ovat poistuneet.

Monet aquafaba-ohjeet netissä väittävät vaahdon vatkaamiseen kuluvan jopa 10-15 minuuttia, mutta minä onnistuin sähkövatkaimeni avulla vaahdottamaan marenkimassani kiiltäväksi n. 5 minuutissa. Eli minun kokemukseni perusteella valmistusaika on sama kuin kananmunien kanssa – toki tämä saattaa riippua nesteen ”vahvuudesta”. Itse tykkäänkin siksi mennä tässä asiassa helpoimman kautta ja ostaa valmiiksi keitetyt kikherneet, joiden neste on valmista käytettäväksi ja hyvin valkuaispitoista pakkaustavasta johtuen.

IMG_2439


TARVIKKEET


(25-30 kpl)

n. 400 g  kikherneitä tölkissä

(HUOM! käytämme vain nesteen)

2 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

 

Voit myös lisätä marenkeihin makuaineina esim. sitruunan – tai appelsiininkuorta tai vaikka kaakaota. Itse olen sekoittanut joukkoon myös sulatettua suklaata ja marmeladia, mutta vasta pursotusvaiheen jälkeen. 


OHJE


 

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.  Valuta neste kikherneistä vatkaamista kestävään kulhoon.

2. Vatkaa nestettä sähkövatkaimella noin 4 minuuttia tai kunnes se on muuttunut rakenteeltaan sakean vaahtomaiseksi.

3. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista. Massa muuttuu pian valkoiseksi. Jatka vatkaamista kunnes marenkimassa alkaa kiiltää ja pysyy kulhossa melkein liikahtamatta, vaikka kallistat sitä reilusti.

4. Lisää marenkimassan joukkoon makuaineet (ohjeen mukaan vanilja).

5. Lusikoi massa pursotuspussiin ja pursota marengit leivinpaperilla peitetylle leivinpellille.

6. Paista marenkeja n. 1h 30 min – 2 h

Voit koristella jäähtyneet marengit kastamalla ne esim. puolittain sulaan suklaaseen ja ripottelemalla päälle pähkinämurua. Voit myös tiputella pieniä nokareita  suklaasiirappia tai paiston kestävää marmeladia pursotettujen marenkien päälle ja vetää niistä tikun kärjellä raitakuvioita marenkeihin.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s